Πρόσωπα και συμβολισμοί με σημασία στην Eπέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η γιορτή της Δημοκρατίας με την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, που θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουλίου, θα είναι εκ των πραγμάτων προσαρμοσμένη – για δεύτερη χρονιά – στις ειδικές συνθήκες που επιβάλει η πανδημία. Πλεονέκτημα, υπό τις τρέχουσες συνθήκες αποτελεί το γεγονός ότι η δεξίωση γίνεται στον κήπο του Μεγάρου και οι προσκεκλημένοι δεν απαιτείται να διέλθουν ή να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους κατά τη διάρκειά της.

Στην Προεδρία της Δημοκρατίας έχουν ήδη επεξεργαστεί ένα σχεδιασμό με στόχο να τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ η ρητή οδηγία είναι να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα μέτρα πρόληψης – όχι μόνο για λόγους τάξεως και εντυπώσεων, αλλά κυρίως για λόγους ουσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι καλεσμένοι που θα προσέλθουν στην δεξίωση, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου PCR.Στιγμιότυπο από την δεξίωση για την 46η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα,μετά τον...

Η Πρόεδρος τιμά τους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής»

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θέλησε να δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της και να επιβραβεύσει για τις προσπάθειές τους, όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά στο εθνικό εγχείρημα του εμβολιασμού, με στόχο την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Με αυτό το σκεπτικό, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, έχουν προσκληθεί διευθυντές ΜΕΘ Covid, λοιμωξιολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατροί από τα ακριτικά μας νησιά, γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς και εθελοντές αιμοδότες.

Η Πρόεδρος επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές, αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Σοφία Μπεκατώρου, Μάγδα Φύσσα στη λίστα προσκεκλημένων

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος, η Σοφία Μπεκατώρου. Πρόκειται για επιλογή που σηματοδοτεί την απόφαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου να «υπενθυμίσει» πως αποτελεί διαχρονική απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να υπερασπίζεται όχι μόνο το δημοκρατικό πολίτευμα αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι έχουν προσκληθεί στη φετινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Στην εκδήλωση θα παίξουν τα ξύλινα και τα χάλκινα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ .

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.