Πέθανε ο Γ. Μιχαηλίδης, o δεξιοτέχνης της αφαιρετικής ζωγραφικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών ο ζωγράφος Γιάννης Μιχαηλίδης, δεξιοτέχνης της αφαιρετικής ζωγραφικής. Ο εικαστικός δημιουργός αντιμετώπιζε τον τελευταίο χρόνο προβλήματα υγείας που σταδιακά επιδεινώθηκαν.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Σκιάθο το 1940. Δεν έκανε τυπικές ακαδημαϊκές σπουδές, αλλά μελέτησε από μικρός την τέχνη των παλαιοτέρων και των συγχρόνων του, λάτρεψε, όπως λέει ο ίδιος, «τη μεγάλη ζωγραφική» Εζησε κι εργάστηκε στην Αθήνα και στο Πήλιο.

Ο ομότεχνός του Νίκος Χουλιαράς είχε ονομάσει το εργαστήρι του ζωγράφου στην όμορφη γειτονιά στου Μακρυγιάννη, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, ως «βαθυσκάφος» που ταξίδευε μ’ αυτό τις νύχτες.

Ασχολήθηκε με τις γραφικές τέχνες και δίδαξε σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα και στο εργαστήριο γραφιστικής τέχνης του Δήμου Βόλου.

΄Εργα του υπάρχουν στις συλλογές του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εθνικής Πινακοθήκης, της Βουλής των Ελλήνων, της Δημοτικής Πινακοθήκης Βόλου, της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου, του Πανεπιστημίου Βόλου, της Εθνικής Τράπεζας, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (Αθήνας-Θεσσαλονίκης), της Ιονικής Τράπεζας, της Alpha Bank, του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, της Αγροτικής Τράπεζας, της Γενικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, του Τελόγλειου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, της Πινακοθήκης Πιερίδη, της Πινακοθήκης Εμφιετζόλγου, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.