Πελώνη: Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν θα συνδέεται με απολύσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια ημέρα πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων ειδικά στους κλειστούς χώρους η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες. 

Από αύριο οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και σήμερα αναμένουμε να οριστικοποιηθούν τα μέτρα με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων, είπε η κα Πελώνη και τόνισε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο να ενώσουμε την φωνή μας με την επιστήμη για να εμβολιαστούν όσοι συμπολίτες μας δεν το έχουν πράξει.

Υπενθύμισε επίσης ότι το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι έφηβοι ηλικίας από 15 έως 17 ετών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από αύριο Παρασκευή στους κλειστούς χώρους. 

Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων είπε: «Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. θα έρθει λοιπόν νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καμία περίπτωση με απολύσεις».

Η κα Πελώνη είπε ακόμα ότι «το πλαίσιο για τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω. Αυτό που έχει ανακοινωθεί αφορά τις ιδιωτικές δομές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ και προβλέπει για όποιον αρνηθεί αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών».

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει νέο πλαίσιο για τις κατασκηνώσεις είπε ότι συζητείται στην επιτροπή των ειδικών αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου που θα ισχύει.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Έχουμε ξαναπεί ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο δεν είναι μια γραμμική κατάσταση. Όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, όπου χρειαστεί και το απευχόμαστε θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown από την στιγμή που υπάρχει όπως έχουμε ξαναπεί η ασπίδα του εμβολίου την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι και πρέπει να την αξιοποιήσουν».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους.

Η κα Πελώνη είπε ακόμα ότι δεν είναι μέλος της ΝΔ ο αστυνομικός που κρατούσε αιχμάλωτη 19χρονη και την εξέδιδε.

Δείτε την ενημέρωση 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.