Στη Bουλή οι απολύσεις στην Πατραϊκή Χαρτοποιία- Ερώτηση Καραθανασόπουλου, Παπαναστάση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα την ανάκληση των απολύσεων στην Πατραϊκή Χαρτοποιία, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης, αναφέροντας:

“Στις 25 Ιουνίου η εργοδοσία της Πατραϊκής Χαρτοποιίας κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου και ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο της χαρτοποιητικής μηχανής και τις απολύσεις των εργαζομένων του τμήματος. Η διοίκησης της εταιρίας επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους και ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι ζημιογόνο με αποτέλεσμα τις απολύσεις 21 εργαζομένων.

Τα τελευταία χρόνια η εργοδοσία επικαλείται οικονομικές δυσκολίες και μιλά για οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου. Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι ζουν υπό το φόβο της απόλυσης, έχουν βάλει “πλάτη” ακόμα και με μειώσεις -της τάξεως 10-20%- στο σύνολο των αποδοχών τους, ύστερα από πιέσεις της εργοδοσίας ότι το εργοστάσιο θα κλείσει οριστικά και με με την υπόσχεση ότι στο μέλλον οι μειώσεις θα τους επιστραφούν. Τελικά όχι μόνο δεν παίρνουν πίσω οι εργαζόμενοι τις αποδοχές που έχασαν, αλλά βρέθηκαν να χάνουν και τη δουλειά τους.

Είναι ολοφάνερο για ακόμη μια φορά, ότι είναι οι ίδιοι οι καπιταλιστές και τα κέρδη τους που κλείνουν τα εργοστάσια και όχι οι αγώνες και οι απεργίες των εργαζομένων.

Οποίες εξαγγελίες και αν κάνει η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ καθώς και οι προηγούμενες του Σύριζα περί οικονομικής ανάπτυξης, είναι φανερό ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η στήριξη της ανταγωνιστικότητας και τα κέρδη των καπιταλιστών.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε να γίνει ανάκληση των απολύσεων και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.