Πάτρα: Μηνυτήρια αναφορά για τα self test στα σούπερ μάρκετ από τους φαρμακοποιούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πατρών, κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας, αντιδρώντας στη διάθεση των self test από τα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος οι φαρμακοποιοί θεωρούν πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι παράνομη και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποσυρθεί.

Όπως τονίζει αποφάσισαν να διαθέτουν τα τεστ και μάλιστα ότι είχαν κοινοποιήσει αυτή την απόφασή τους. “Δεν κατανοούμε λοιπόν με ποιο σκεπτικό η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν στους πολίτες τα self test” λέει.

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Σοφιανόπουλος

Μάλιστα ο κ. Σοφιανόπουλος αναφερόμενος στο περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς σημειώνει πως θέτουν και ζήτημα μη σωστής εξασφάλισης της φύλαξης, αποθήκευσης, διακίνησης και χορήγησης των τεστ.

Παράλληλα με επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ζητούν «να παρέμβει στο ΣτΕ ως καθ’ ύλην αρμόδιος της συμφωνίας με το Κράτος για τη χορήγηση self-test από τα φαρμακεία μας αλλά και ως Β’βάθμιο όργανο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας όσον αφορά στην τήρηση των προϋποθέσεων αποθήκευσης, διακίνησης και διανομής των self-test».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.