Πάτρα: Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Συχαινά- Απειλήθηκαν σπίτια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Συχαινά και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στις Αρχές ακόμη και εκκένωση κατοικιών. Ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Νεότερα: Οι αστυνομικοί έχουν εντολές να απομακρύνουν κατοίκους από τα σπίτια τους στην οδό Αρτεμισίου και στην οδό Διοδώρου

Νεότερα: Προς εκκένωση σπίτια σε Βελβίτσι στην περιοχή Μανδήλω. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην ποδό Αρτεμισίου

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής «μετά την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή  ΜΠΟΖΑΙΤΙΚΑ – ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ και για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των συμπολιτών, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εξέδωσε απόφαση για οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται σε αυτήν περιοχή».

Στο μεταξύ  λεωφορείο του Δήμου μεταφέρει κατοίκους των εν λόγω περιοχών που κινδυνεύουν από την φωτιά.

ΝΕΟΤΕΡΑΕντολή εκκένωσης δόθηκε για την περιοχή του Προφήτη Ηλία και σύμφωνα με πληροφορίες συστήνεται στον κόσμο να κατευθυνθεί στον εξωτερικό χώρο του Τόφαλος. Στο σημείο επιχειρούν ενάερια.Ένα ελικόπτερο Έρικσον και δύο καναντέρ.

Νεότερη ενημέρωση: Η αστυνομία κόβει την κίνηση των οχημάτων προς την περιοχή Προφήτης Ηλίας από την οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Θεοφράστου αλλά και από την Διοδώρου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγο στην Περιμετρική Πατρών, στο λόφο Προφητης Ηλίας πάνω από το δεύτερο τούνελ, στο ύψος των Συχαινών.

Πρώτη ενημέρωση: Νέα φωτιά εκδηλώθηκε πριν λίγο στην Περιμετρική Πατρών, στο λόφο Προφητης Ηλίας πάνω από το δεύτερο τούνελ.

Επί τόπου σπεύδει αστυνομία και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.