“Ιπποκράτης” για παραιτήσεις ιατρών: Σοβαρότατο πλήγμα άμεσα να δοθεί λύση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” σχετικά με τις παραιτήσεις των ιατρών του ακτινολογικού ανακοινώνει τα εξής:

Οι πρωτόγνωρες για τον χώρο μας παραιτήσεις των 7 Ιατρών του ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ μέσα σε ελάχιστες ημέρες, δεν είναι παραιτήσεις συνταξιοδότησης ούτε προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, είναι παραιτήσεις λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν στον χώρο του ακτινολογικού το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές, αλλά και οι συνθήκες εργασίας, ήταν εκείνα τα δεδομένα που με πίκρα οδήγησαν έμπειρα και αξιόλογα στελέχη του χώρου μας, άλλα σε πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλα προς αναζήτηση νέας εργασίας.

Μιλάμε για ένα σοβαρότατο πλήγμα, που σαφώς αποδυναμώνει και υποβαθμίζει το Νοσοκομείο και τις σχετικές δημόσιες παροχές υγείας, που δεν ξέρουμε αν ήταν ενορχηστρωμένο, σίγουρα όμως και σαφώς θα μπορούσε να αποφευχθεί. Στην δύσκολη περίοδο που περνάμε δεν είναι για να αναζητήσουμε ευθύνες που σαφώς υπάρχουν και που είναι γνωστές σε όλους μας. Για εμάς εκείνο που προέχει είναι να βγούμε απ’ αυτό το αδιέξοδο το συντομότερο δυνατόν, γιατί είναι αδιανόητο σε μια περίοδο όπου έχουμε πλούσιο εξοπλισμό και νέες δυνατότητες, να μην μπορούμε να τα προσφέρουμε λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται. Έτσι λοιπόν Επειδή δεν μπορούμε να στηριχτούμε στις οποίες δάνειες δυνάμεις, ούτε στις όποιες προσλήψεις δρομολογηθούν που σαφώς είναι χρονοβόρες

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα προσέγγιση όλων αυτών που με πίκρα αποχώρησαν για την επαναφορά τους και βεβαίως άμεσα η δρομολόγηση προσλήψεων και ει δυνατόν κάποιων με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της πανδημίας και βεβαίως πλαίσιο και κανόνες λειτουργίας αυτών των τμημάτων, όπως πρέπει και αρμόζει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και όλα αυτά άμεσα, χθες και όχι αύριο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.