Αλεξοπούλου – Ζητά σύνταξη για τις άγαμες μητέρες με ανήλικα τέκνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόταση για πρόωρη συνταξιοδότηση σε άγαμες μητέρες με ανήλικα τέκνα, καταθέτει με ερώτησή της στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η Βουλευτής κάνει λόγο για την κρισιμότητα του δημογραφικού ζητήματος στη χώρα,  αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια είχαμε 200.000 λιγότερες γεννήσεις από ότι θανάτους που μεταφράζονται σε έναν ολόκληρο Δήμο Πάτρας.

Σε αυτό το πλαίσιο και συμπληρωματικά στη νέα εθνική πολιτική που η Ελλάδα χαράζει για την αντιμετώπιση του ζητήματος, η κα. Αλεξοπούλου προτείνει την θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, με πλήρη σύνταξη, σε άγαμες μητέρες ανηλίκων τέκνων, οι οποίες θα έχουν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης.

Το μέτρο αυτό, θα ήταν μια σημαντική διευκόλυνση σε υπάρχουσες άγαμες μητέρες για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, καθώς και κίνητρο, τόσο για αυτές, ώστε να τεκνοποιήσουν ξανά, όσο και για γυναίκες που έμειναν έγκυες εκτός γάμου και διστάζουν να συνεχίσουν την κύηση.

Είναι μια παρέμβαση με μικρή δημοσιονομική επιβάρυνση, αλλά μεγάλη συμβολική και ουσιαστική αξία στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δημογραφικό ζήτημα, αναφέρει η βουλευτής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.