Αχαΐα: Νέα μεγάλη φωτιά στη Ζήρια – Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται οικισμοί (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΝΕΟΤΕΡΑ : Μαίνεται η φωτιά στην Αχαΐα. Αναμένεται ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες. Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μετέβη, με εντολή του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, στην Αιγιαλεία Αχαΐας, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ζήριας.

ΝΕΟΤΕΡΑ 20.00: Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού τα σκάφη του Λ.Σ έχουν συνδράμει μέχρι τώρα για τη μεταφορά 78 ατόμων από το ξενοδοχείο long beach στη περιοχή Λόγγος και 23 ατόμων από τις περιοχές Μπούκα και Πεύκα. Όλες οι απομακρύνσεις έχουν γίνει προληπτικά. Στην περιοχή επιχειρούν 4 σκάφη του Λιμενικού και έχουν απεγκλωβίσει συνολικά 107 άτομα τα οποία έχουν μεταφέρει στο Αίγιο.

Στο μεταξύ οι φλόγες «έζωσαν» το Club Mediterranee στο Λαμπίρι.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Η πυρκαγιά απειλεί τις Καμάρες. Κάτοικοι μπαίνουν σε σκάφη για να αποχωρήσουν από την θάλασσα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για σπίτι που καίγεται στην περιοχή.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εαν χρειαστεί.

Ξεκινά η επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό για να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Πάτρα.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε καμμένα σπίτια, ενώ η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη.

Την ίδια ώρα, συνεχή είναι να μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων.

Άνοιξε η Παλιά Εθνική οδός από τα οχήματα. Τα οχήματα που ήταν εγκλωβισμένα στη θέση Μπούκα θα οδηγηθούν από την τροχαία προς το Αίγιο.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Εκκληση της αστυνομίας να μην προσεγγίζουν οι οδηγοί απο τα εθνικά δίκτυα. Σε αντίθετη περίπτωση θα γυρίζουν πίσω για την ασφάλεια τους και για την διευκόλυνση της πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Συνεχή είναι να μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων.

223565626_260558005521650_5348018210558525248_n.png

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει το ρωσικό Beriev-200.

Νεότερη ενημέρωση:  Δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Λαμπίρι, πέρα από τις Καμάρες, τη Ζήρια και την Άνω Ζήρια. Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο. Επιχείρηση απομάκρυνσης και λουομένων από παραθαλάσσιο κατάστημα στο Λαμπίρι. Γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας σε Δρέπανο και Σελιανίτικα.

Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα. Σπεύδει ΟΠΚΕ και ομάδα ΔΙΑΣ.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Η κυκλοφορία έχει διακοπεί τόσο στη Νέα όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Ρίο και Αίγιο, εφόσον προκύψει η οποιαδήποτε ανάγκη, μετά από συντονισμό του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, των διοικήσεων των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ΕΚΑΒ.

Νεότερη ενημέρωση: Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες. Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση Άγιος Νικόλαος υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο.

Πρώτη ενημέρωση: Μεγάλη φωτιά, η δεύτερη τα τελευταία 24ωρα, ξέσπασε στη Ζήρια Αιγιαλείας.

Η πυρκαγιά καίει αγροτική έκταση.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και απειλεί σπίτια.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.