Πάτρα: Συνελήφθη ο Χρυσαυγίτης δικηγόρος Μιχάλης Αρβανίτης – Οδηγείται στην φυλακή (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΝΕΟΤΕΡΑ: Το δρόμο για τις φυλακές Δομοκού αναμένεται να λάβει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Αχαΐας Μιχάλης Αρβανίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε ήδη το φυλακιστήριο από το Εφετείο Αθηνών και ενημερώθηκε η τοπική ΕΛ.ΑΣ.  Ο πρώην βουλευτής δεν μπορούσε να πληρώσει την εγγύηση που του είχε επιβληθεί ως όρος για να μην φυλακισθεί.

Πρώτη ενημέρωση: Στον Εισαγγελέα οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αχαΐας, ο οποίος έχει καταδικαστεί  για την υπόθεση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Μιχάλης Αρβανίτης.

Φέρεται πως παραβίασε τους όρους της εγγύησής του με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτή τη στιγμή κρατείται για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Θυμίζουμε πως ο Μιχάλης Αρβανίτης είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με το δικαστήριο να του έχει δώσει ελαφρυντικά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Ο Μιχάλης Αρβανίτης Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα, από πατρινούς γονείς. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Πάτρα, όπου έζησε τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό, ως έφεδρος αξιωματικός.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δικηγορούσε στην Πάτρα από το 1977. Είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος στην Ελλάδα. Είχε χειριστεί χωρίς αμοιβή αρκετές δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονταν με τη Χρυσή Αυγή.

Το Μάιο του 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.