Πάτρα: Nέο σύγχρονο μηχάνημα οπτικής τομογραφίας στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα νέο σύγχρονο μηχάνημα οπτικής τομογραφίας συνοχής (OCT) και ψηφιακής αγγειογραφίας (μοντέλο solix του οίκου Optovue), ανήκει πλέον στο δυναμικό του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα (ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, » το σύγχρονο πολυμηχάνημα κόστους 79.980 ευρώ, αποκτήθηκε κατόπιν διαγωνισμού, μετά τις ενέργειες της 6ης ΥΠΕ, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες που λίμναζαν επί χρόνια και να υλοποιήσει την αγορά.
Η παρουσίαση του μηχανήματος θα γίνει αύριο (Τρίτη 20 Ιουλίου 2021) το πρωί στις 11:00πμ στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, ενώ θα ακολουθήσει επίδειξη της λειτουργίας του από την κατασκευάστρια εταιρία.

Λίγα λόγια για το μηχάνημα
Το μηχάνημα SOLIX, του κατασκευαστικού οίκου Optovue είναι σύγχρονο τελευταίας τεχνολογίας, μοντέλο 2020. To μηχάνημα είναι ένα ΟCT και OCT Αγγειογραφία ευρέως πεδίου (Wide Field), είναι ένα ισχυρό κλινικό εργαλείο που θα μεταμορφώσει τον τρόπο διάγνωσης των Οφθαλμολογικών παθήσεων – από το πρόσθιο τμήμα του ματιού έως και τον χοριοειδή χιτώνα στο οπίσθιο τμήμα, – για να επιτρέψει στον γιατρό να προσαρμόσει την προσέγγισή του σε θεραπεία εξατομικευμένης φροντίδας.
Με το SOLIX, ο γιατρός μπορεί να:
-Απεικονίσει το υαλώδες μέχρι και πίσω τον χοριοειδή και να αποκτήσει νέες πληροφορίες πέρα από τις παραδοσιακές , σε μία περιοχή μεγαλύτερη από τα 6x6mm.
-Παρακολουθήσει και εκτιμήσει τον ρυθμό μεταβολής των RNFL και το πάχος των Γαγγλιακών κυττάρων (GCC).
-Αξιολογεί ποσοτικά το πρόσθιο τμήμα του οφθαλμού , επεκτείνοντας την κλινική χρησιμότητα ενός συστήματος OCT.
To μηχάνημα με την λειτουργία της OCT Aγγειογραφίας (OCTA), φέρνει πολύτιμες νέες πληροφορίες στην κλινική πρακτική, μέσω μη επεμβατικής απεικόνισης των αγγειακών δομών, του αμφιβληστροειδούς και του χοριοειδούς. Με τo μηχάνημα ο γιατρός μπορεί να
– Απεικονίσει τις αγγειακές δομές, μη επεμβατικά, σε δευτερόλεπτα
-Αναλύσει περιοχές ροής αίματος των αγγείων και περιοχές ισχαιμίας, αλλά και να μετρήσει την πυκνότητα ροής αίματος στην επιφάνεια του αμφιβληστροειδούς.
-Εξατομικεύσει την φροντίδα των ασθενών μέσω της νέας, μη επεμβατικής τεχνολογίας, σε πραγματικό χρόνο. Πληροφορίες που βοηθούν γρήγορα, σε αποφάσεις θεραπείας.
Συνοδεύεται από εξωτερικό ηλεκτρονικό υπολογιστή τελευταίας γενιάς και εκτυπωτή. Ο Ηλεκτρονικός υπολογιστής του συστήματος υποστηρίζει τη λειτουργία του σαρωτή (OCT) και επεξεργάζεται, αποθηκεύει και εμφανίζει δεδομένα εξετάσεων μέσω του λογισμικού της εφαρμογής. Η βάση δεδομένων του μηχανήματος Solix μπορεί να αποθηκεύει και οργανώνει δεδομένα ασθενών και εξετάσεων.
Τέλος, το όλο σύστημα στηρίζεται σε τραπέζι του ίδιου κατασκευαστικού οίκου Optovue, στιβαρής κατασκευής, ηλεκτρικής ανύψωσης και πλάγιας στήριξης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.