Πάτρα: Φωτιά στην Ελεκίστρα – Καίγονται σπίτια- Εκκενώνεται το Σούλι -Έκλεισε η Περιμετρική (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΝΕΟΤΕΡΑ:  Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Σουλίου και επεκτάθηκε στην Ελεκίστρα και τον Ριγανόκαμπο. Μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη σκληρή μάχη που δόθηκε ακόμα και από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συνέδραμαν το έργο της Πυροσβεστικής με κάθε διαθέσιμο μέσο, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ, ενώ παραμένει επί τόπου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, προκειμένου η κατάσταση να παραμείνει υπό έλεγχο και να περιοριστούν ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Εντολή εκκένωσης δόθηκε για το Σούλι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Η φωτιά έχει φτάσει στην περιοχή.  Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι. Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου.

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο. Χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Εκλεισε η Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτικων. Σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις προς Καρυά.

Σκηνές εφιαλτικές στο Σούλι. Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Αστυνομικές δυνάμεις κλείνουν την περιμετρική οδό της Πάτρας. Γυρίζουν πίσω τους οδηγούς. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει στο δρόμο. Ειδκότερα τα οχήματα από Πύργο διοχετεύονται στον κόμβο Γλαύκου και τα οχήματα προς Πάτρα στον κόμβο Εγλυκάδας. Στην διακοπή και παράκαμψητης κυκλοφορίας συνδράμει και το προσωπικό της Ολυμπίας οδού.

ΤΩΡΑ: Εκκενώνεται το Σούλι οι φλόγες πλησιάζουν στην περιοχή. Μεγάλη μάχη για την αναχαίτιση της φωτιάς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Πληροφορίες αναφέρουν οτι καίγονται σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν και καναντέρ ενώ οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το Κουκούλι.

Νεότερη ενημέρωση: Συνεχίζεται η μάχη της πυρόσβεσης στην Ελεκίστρα όπου κι εκεί οι άνεμοι που πνέουν είναι δυνατοί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι κοντά σε σπίτια ενώ κάποιοι κάτοικοι προληπτικά, μόνοι τους, απομακρύνθηκαν από το χωριό με τα αυτοκίνητά τους.

Πρώτη ενημέρωση: Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν λίγο Αυτή τη φορά στην Ελεκίστρα έξω από την Πάτρα. Σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική αλλά και στην αστυνομία για συνδρομή στο έργο της. Επί τόπου μεταβαίνουν 4 πυροσβεστικά οχήματα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.