Πάτρα: Ηλιοφάνεια και πτώση της θερμοκρασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Δροσερό» χαρακτηρίζεται το Σαββατοκύριακο, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη η θερμοκρασία, στην Πάτρα, δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

Μετά από ένα 10ήμερο σε συνθήκες καύσωνα ο καιρός επιστρέφει με φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Ετσι σήμερα στην Πάτρα αναμένεται ηλιοφάνεια και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα πνέουν με ταχύτητα έως 4 μποφόρ.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και για αύριο Κυριακή.

Νέα άνοδο της θερμοκρασίας στην Πάτρα αναμένεται από την αρχή της εβδομάδας με τον υδράργυρο να φθάνει και τους 37 βαθμούς.

Αναλυτικά:

Για το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία οι οποίες πολύ πιθανόν να παράγουν χαλάζι, κυρίως μικρού μεγέθους. Επίσης τοπικές σύντομες καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Πίνδου και στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Δυτική Ελλάδα νωρίς το πρωί και το βράδυ πολύ πιθανόν η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 21 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 367 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις γενικά ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μόνο στο Νότιο Αιγαίο θα είναι μέτριοι από δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ ανατολικά της Ρόδου. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο και τη Θάλασσα των Κυθήρων τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.