Παρέμβαση Μάρκου – Αναγνωστοπούλου για τους τομείς ψυχικής υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρέμβαση Μάρκου – Αναγνωστοπούλου:

Σαν πολλές να μαζεύτηκαν οι επιστροφές των ενεργειών της Νέας Δημοκρατίας. Η αναζήτηση νέων μέτρων (νέο μνημόνιο), από την ήδη συντηρητική Ευρωπαϊκή Ένωση και η άτακτη υποχώρηση από το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, στην οποία συνέβαλε και η γενική κατακραυγή. Το αρχικό στραπάτσο του ελληνικού σχεδίου για την αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης.

Ήδη, 31 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας, Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου, ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο σε σχέση με το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία 2021-2025», που παρουσιάστηκε επισήμως από την κυβέρνηση στις 15 Απριλίου του 2021 και αφορά, ειδικότερα τον τομέα ψυχικής υγείας.

Συγκεκριμένα, ρωτούν και ζητούν να κατατεθούν εγγράφως με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, δύο ρηθείσες από την ίδια δεσμεύσεις: 1) Η αξιολόγηση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης» από εξωτερικό ανεξάρτητο αξιολογητή, και 2) η αξιολόγηση του προαναφερόμενου σχεδίου ως προς την συμφωνία του με τους 10 βασικούς τομείς δράσεις δημόσιας υγείας του ΠΟΥ από την Ειδική Ομάδα Εργασίας του ΠΟΥ καθ’ υπόδειξη του Οργανισμού.

Το σχέδιο φέρεται να βρίσκεται σε αντίθεση με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τους οποίους έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με αυτές των τομέων δράσης δημόσιας υγείας του ΠΟΥ. Με άλλα λόγια, ο τομέας ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, φέρεται να βρίσκεται εντελώς εκτός δημοσίου ενδιαφέροντος , κατά το σχέδιο δράσης της Νέας Δημοκρατίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.