Χαρδαλιάς: Δύο σελφ τεστ για ανεμβολίαστους σε τουρισμό, εστίαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα επόμενα 24ώρα θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη Μύκονο και θα αποφασιστεί εάν θα αρθούν τα μέτρα του μίνι lockdown, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οπως γνωστοποίησε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, τα δεδομένα στην Μύκονο δείχνουν επιδημιολογική επιβάρυνση και μικρή τάση μείωσης. Στο νησί δεν υπάρχουν νέες συρροές και τα κρούσματα συνδέονται με υπάρχουσες μολύνσεις. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, τα πρόσθετα μέτρα δείχνουν ότι μερικώς κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς, στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα στη Μύκονο ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί εάν θα παραταθούν ή όχι.

Δύο σελφ τεστ για ανεμβολίαστους σε τουρισμό, εστίαση
Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε, επίσης, ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δυο τεστ εβδομαδιαίως και συγκεκριμένα σε ένα self test και ένα rapid test. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλη την επικράτεια.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.604 νέα κρούσματα, 5 νεκρούς και 126 διασωληνωμένους από την πανδημία. Από αυτά, 1.066 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Αττική, 286 στην Κρήτη, 243 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη χώρα εντοπίστηκαν 219 μεταλλάξεις που αφορούν το στέλεχος Delta.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.