Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα: Στα 3.000 και σήμερα τα κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είναι τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, εκτιμώντας πως και σήμερα (22.07.2021) τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 3.000!

«Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά» τόνισε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρμουμανέας επικαλούμενος και το αμερικανικό CDC (Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων). Μίλησε για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία, εβδομάδα με εβδομάδα, έχει φτάσει στο 70% στις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, διευκρίνισε ότι παρατηρείται μείωση του ρυθμού αύξησης. «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων» σημείωσε.

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους» πρόσθεσε ο πρόεδος του ΕΟΔΥ.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή έχει πέσει πολύ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων και είναι τα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν στα 46.

«Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό πάνω από 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά. Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει», κατέληξε.

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.