Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα και το «στοίχημα» της ανοσίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με δεδομένη πλέον την αυξητική τάση που ακολουθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες και με φόντο την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, κυβέρνηση και ειδικοί προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους, σε μια προσπάθεια αφενός να ανασχεθεί το αναμενόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, αφετέρου να χτιστεί το γρηγορότερο δυνατό το «τείχος ανοσίας» έναντι της Covid 19 και μάλιστα πριν από τις αρχές του φθινοπώρου.

Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση καλείται από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της, οι οποίες συνοψίζονται σε δύο βασικά σημεία.

Πρώτον, να χαράξει την πολιτική της ως προς το ζήτημα των υποχρεωτικών εμβολιασμών για συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών.

Δεύτερον, να αποφασίσει αν θα προχωρήσει εν τέλει τα όσα ακούγονταν τον τελευταίο καιρό ως προς το «καυτό» θέμα της διαμόρφωσης των χώρων εστίασης, των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης, ήτοι το διαχωρισμό του σε σε αμιγείς Covid free χώρους για εμβολιασμένους πολίτες αλλά και σε μεικτούς χώρους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.