Τηλεδιάσκεψη Τσιόδρα-Αρκουμανέα με ειδικούς του CDC

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του με διεθνείς φορείς, οι επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είχαν τηλεδιάσκεψη με στελέχη του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Επικεφαλής του CDC στην τηλεδιάσκεψη ήταν η δρ. Ρεμπέκα Μάρτιν (dr. Rebecca Martin), διευθύντρια του Κέντρου για την Παγκόσμια Υγεία, ενώ από πλευράς ΕΟΔΥ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, καθώς και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, o οποίος και παρουσίασε τα επιστημονικά δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης, τα μέτρα αντιμετώπισης και την στρατηγική που ακολουθείται αναφορικά με τη μετάδοση και τις μεταλλάξεις του ιού, καθώς και για την πρόοδο της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας.

Στην συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας του ΕΟΔΥ με το CDC για την αντιμετώπιση υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών απειλών για τη Δημόσια Υγεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.