Ένταση και επεισόδια στην «καρδιά» της Αθήνας, στο Σύνταγμα, όπου και σήμερα, Τετάρτη 21.07.2021, έγινε νέα συγκέντρωση αρνητών του κορονοϊού, της μάσκας και γενικά της πανδημίας.
Η ένταση δεν άργησε, με αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν. Έγιναν ρίψεις νερού με τις «Αύρες» της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και δακρυγόνα ώστε να απομακρυνθούν οι αντιεμβολιαστές από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Εικόνες από τη νέα διαδήλωση των αντιεμβολιαστών
Η νέα διαδήλωση από αντιεμβολιαστές ξεκίνησε νωρίτερα στο Σύνταγμα (αντίστοιχη έγινε και στην Θεσσαλονίκη) με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και των μέτρων για την πανδημία.
Στην Αττική δε, όπου γίνεται η νέα συγκέντρωση, καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες 1.266 (!) νέα κρούσματα (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).
Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν ξανά, λοιπόν, στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, τον διαχωρισμό και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πανδημία του κορονοϊού.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πανό που γράφουν συνθήματα όπως «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «Η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον», πολίτες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 18:00 στο Σύνταγμα, με αίτημα «μια ζωή ελεύθερη όπως την αξίζουμε» όπως άλλωστε έγραφαν και στο κάλεσμά τους.
Δείτε τις πρώτες εικόνες από τους αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα
πηγή newsit