Στ. Πέτσας : Όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη στάση της κυβέρνησης ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας σκιαγράφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος τόνισε πως θα παρθεί όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί.

Ιούλιος και Αύγουστος είναι δυο μήνες κρίσιμοι και «όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί», σημείωσε ο κ. Πέτσας απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, όπως συνέβη με τις μετακινήσεις προς τα νησιά που ισχύουν από σήμερα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown λέγοντας ότι πάνω από όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού συμβατό με το τείχος ανοσίας.

Όπως είπε, πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων δε σημαίνει απαραίτητα πίεση στο Σύστημα Υγείας, «επομένως αυτό θα είναι πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, από ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας δεν κινδυνεύει η οικονομία αλλά οι ανεμβολίαστοι. Όπως είπε, η αναπλήρωση των εισοδημάτων όσων είχαν ανάγκη κατά το lockdown προήλθε από τον προϋπολογισμό αλλά και τον εξωτερικό δανεισμό, δύο πηγές που δεν είναι ανεξάντλητες και στις οποίες πρέπει να προστρέχουμε με φειδώ και με σύνεση.

Τέλος, αναφερόμενος στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ, τόνισε ότι στόχος είναι μαζί με την αυτοδιοίκηση να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στην ταχύτητα των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.