Σχολή Ικάρων: Οι Ανθυποσμηναγοί παρέλαβαν τα ξίφη τους από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επέδωσε τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την διάρκεια της αποφοίτησής τους από την Σχολή Ικάρων, όπου έδωσαν το παρών τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής αλλά και ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών τάξεως 2021 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Τατόι.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής o Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Από την τάξη 2021 της Σχολής Ικάρων αποφοιτήσαν 65 Ανθυποσμηναγοί (40 Ιπτάμενοι, 11 Μηχανικοί και τρεις Ελεγκτές Αεράμυνας), εκ των οποίων 54 από την Ελλάδα (46 άνδρες, και οκτώ γυναίκες), έξι από την Κύπρο, δύο από το Μαυροβούνιο, ένας από την Ιορδανία, ένας από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ένας από την Ζιμπάμπουε. Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.