Προανακριτική: Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Η Βουλή παραπέμπει τον Νίκο Παππά με 178 ναι, 86 όχι, 12 παρών και 23 αποχές. Με δύο διαρροές από το «μπλοκ» της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας για την παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο του Νίκου Παππά σχετικά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η συνολική κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ της παραπομπής αλλά απλά επιθυμούσε ακόμα μεγαλύτερο χρόνο διερεύνησης και ακρόαση περισσοτέρων μαρτύρων αριθμεί 180 βουλευτές.

Συνεπώς το άκυρο αλλά και μια αρνητική επί της παραπομπής πρόταση προέρχεται από αυτά τα δύο κόμματα. Καθώς οι 86 θετικές ψήφους είναι το σύνολο της κοινοβουλευτικής δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ (86 είναι αλλά ο Νίκος Παππάς δεν μπορούσε να ψηφίσει) συν μία ακόμη.

Το ΚΚΕ κατά την πάγια τακτική του τοποθετήθηκε με το «παρών». Η Ελληνική Λύση απείχε της μυστικής ψηφοφορίας, ενώ το ΜέΡΑ 25 απείχε όπως και δεν μετείχε άλλωστε ούτε καν στις εργασίες της προανακριτικής.

Η πρώτη αντίδραση Παππά

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας, Νίκος Παππάς έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές.Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας.Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.