Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι όροι αποφυλάκισης καταδίκων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προανήγγειλε τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, «που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα» έκανε λόγο στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, προαναγγέλοντας τις τροποποιήσεις του υπ. Δικαιοσύνης για την προστασία των ευπαθών ομάδων και των ανηλίκων από κάθε είδους κακοποιήσεις αλλά και την αυστηροποίηση των όρων αποφυλάκισης καταδίκων.

«Από την πλούσια σημερινή μας ατζέντα, θα ήθελα επίσης να επισημάνω τις πολύ σημαντικές αλλαγές που θα εισηγηθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα. Στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας. Η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται. Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα, ενώ οι ποινές γίνονται βαρύτερες για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών. Πρόκειται με άλλα λόγια, για αλλαγές που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα, απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών, αποδεικνύουν όμως και την ετοιμότητα αυτής της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος» ήταν η σχετική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.