Πανελλήνιες 2021- Βαθμολογίες: Πώς θα γίνει η ενημέρωση μέσω SMS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελευταία μέρα σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου, η δήλωση ή επιβεβαίωση κινητού τηλεφώνου για ενημέρωση των υποψηφίων στις Πανλλήνιες 2021 μέσω SMS για τη βαθμολογία των πανελλαδικών Εξετάσεων και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Έως και σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 μπορούν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021 να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στην ειδική σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, ώστε να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα SMS για τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Ήδη από την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, οπότε και άνοιξε η ειδική εφαρμογή, έχουν εγγραφεί περισσότεροι από τους μισούτς υποψήφιους ώστε να έχουν τη δυνατότητα άμεσης και εύκολης ενημέρωσης στο κινητό τους.

Η νέα εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας ψηφιακού μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ενημέρωση μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά, αλλά και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.