Καρμοίρης: «Δεν απολογούμαι για το σχόλιο – Από το 1993 έχω παιδί ΑΜΕΑ και γνωρίζω τι πάει να πει ρατσισμός»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναφέρθηκε στην απόλυσή του από την ΕΡΤ, μετά το ρατσιστικό του σχόλιο σε βάρος Νοτιοκορεάτη αθλητή του πινγκ πονγκ.

H διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες να λύσει τη συνεργασία της με τον Δημοσθένη Καρμοίρη, μετά από ρατσιστικό σχόλιο που έκανε για Κορεάτη αθλητή του πινγκ πονγκ που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;» ήταν το σχόλιο που προκάλεσε την απόλυσή του έμπειρου δημοσιογράφου από την ΕΡΤ.

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης… έσπασε σήμερα τη σιωπή του και μίλησε στο “Metropolis 95.5” για το θέμα αυτό, λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα ”σχιστά μάτια” να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα, γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματός μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράφω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το ”Κορεάτης από την τρίτη φυλή”; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα, γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου και την οικογένειά μου. Επέλεξαν το λάθος άνθρωπος για να το πουν».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.