Φωτιά στη Σταμάτα: Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα – Aνακρίνεται ο μελισσοκόμος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μικρές εστίες φωτιάς, σε περιοχές απ’ όπου πέρασε ήδη η πύρινη λαίλαπα, υπάρχουν πλέον στην περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης.

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στη Σταμάτα, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και προκάλεσε ζημιές σε αρκετά σπίτια και οχήματα ενώ χρειάστηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες, για να την αντιμετωπίσουν.

Σήμερα οι κάτοικοι Σταμάτας, Ροδόπολης και Διονύσου καταγράφουν ζημιές που υπέστησαν μετά το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς Όπως λέει ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, αρκετά σπίτια έχουν καεί, άλλα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ υπάρχουν και αυτοκίνητα καμένα

Ανακρίνεται  ο μελισσοκόμος

Στην προσαγωγή ενός μελισσοκόμου αλβανικής καταγωγής προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φωτιά στη Σταμάτα. Ο ίδιος αρνείται ότι βρισκόταν στο σημείο την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και ισχυρίζεται ότι είχε ολοκληρώσει τις εργασίες στο μελίσσι νωρίτερα.

Κατά τις πηγές της πυροσβεστικής, φέρεται να πραγματοποιούσε μελισσουργικές εργασίες («κάπνισμα») στα μελίσσια του και έτσι να προκλήθηκε η πυρκαγιά. Μάλιστα η πρόκληση της φωτιάς κατέστρεψε και μέρος του εξοπλισμού του, στοιχεία που έχουν στα χέρια τους τα μέλη του κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.