Δυτ. Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» για τα εμβόλια – Μόλις στην 9η θέση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Χαμηλές πτήσεις» κάνει η Δυτική Ελλάδα αναφορικά με το χτίσιμο τείχους ανοσίας κατά του κορονοϊού, καθώς  ο στόχος του 80% των πολιτών που θα πρέπει να εμβολιαστούν παραμένει ανέφικτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα η Δυτ. Ελλάδα βρίσκεται μόλις στην 9η θέση σε εμβολιασμούς στο σύνολο των 13 περιφερειών της χώρας.

Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός της κατάστασης:​

Στην περιοχή μόλις το 40% έχει εμβολιαστεί με μία μόνο δόση. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει με το… ζόρι στο 42% αν υπολογίσουμε και τα κλεισμένα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Αυτό που προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι και η αύξηση των κρουσμάτων στην Ηλεία, όταν τα ποσοστά εμβολιασμών στο νομό είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

Προβληματισμός στην Ηλεία

Οπως έγραψε σε ρεπορτάζ του το tempo24 χθες επί ποδός βρίσκονται ΕΟΔΥ και υγειονομικές αρχές με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι την περασμένη  εβδομάδα εντοπίστηκαν στο Νομό συνολικά 65 κρούσματα, τη στιγμή που το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχαν εντοπιστεί μόλις 12 κρούσματα σε εβδομαδιαία μέτρηση.

Η ανησυχητική άνοδος παρουσιάστηκε μετά τα κορονοπάρτι τα οποία διοργανώθηκαν με τη συμμετοχή δεκάδων νεαρών που δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και είχαν ξεχάσει τη μάσκα …στο συρτάρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν κλείσει τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  καθώς άτομα του προσωπικού βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Αυστηροί έλεγχοι

Από τα μέτρα που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο είναι η αυστηροποίηση των ποινών και των προστίμων για την τήρηση των μέτρων στα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης.

Δηλαδή, εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας επιχειρήσεων από την πρώτη κιόλας παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που ισχύουν έως τώρα.

Ενώ τους ελέγχους για την ομαλή λειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης θα αναλάβει εξ ολοκλήρου η αστυνομία.

Επιπροσθέτως, υπάρχει σκέψη για ένα ηθικό μπόνους στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα, π.χ. να ανακοινώνονται σε λίστες οι επιχειρήσεις που τηρούν τα μέτρα και εκείνες που τα παραβιάζουν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.