Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Μάγεψε το Σαββατοκύριακο στις γειτονιές της πόλης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μουσικό ήταν το Σαββατόβραδο στην Πάτρα αφού δύο συνοικίες της φιλοξένησαν το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας. 

Συγκεκριμένα στον Καστελλόκαμπο, σε συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καστελλόκαμπου, εμφανίστηκε το μουσικό σχήμα “ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΛΗ” με σκοπό να διασκεδάσει το κοινό με γνωστά παραδοσιακά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, κάτι που τα μέλη του σχήματος Κώστας Καραλής, Αργύρης Φιλιππακόπουλος, Γιάννης Καραλής, Ειρήνη Λαγούδη και Άγγελος Γειτονόπουλος κατάφεραν με επιτυχία.

Σε ένα άλλο σημείο της Πάτρας, στην Αρόη, εμφανίστηκε το μουσικό σχήμα «Φλόγα». Τα μέλη του σχήματος Νικολής Κουτσοσπύρος, Νικόλαος Λαδάς, Αναστάσιος Νικολόπουλος και Γεώργιος Πισπιρίγκος προσέφεραν μια ξεχωριστή βραδιά έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Στην αρχή της εκδήλωσης, το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού, Ρένα Σκαρλάτου, με αφορμή τη συγκεκριμένη συναυλία που έγινε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρόης, μίλησε για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να στηρίξει αυτή τη δύσκολη περίοδο το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα να έμπρακτα να ενθαρρύνει την προσπάθεια των πολιτιστικών συλλόγων κάθε συνοικίας της πόλης που με πολλές δυσκολίες καταφέρνουν να κρατηθούν ζωντανοί και δραστήριοι.

Τη συναυλία παρουσίασε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρόης ενώ την παρακολούθησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς καθώς κι ο πρόεδρος και μέλη του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Η τρίτη συνοικία που επισκέφτηκε το Διεθνές Φεστιβάλ ήταν η Περιβόλα, όπου στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους θεατές με τον Καραγκιόζη στο έργο «Ο τρομερός ξιφομάχος του σεραγίου και ο καπετάν Κίσσας». Μια εκπληκτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περιβόλας Πατρών.

Ανάμεσα στους θεατές που παρακολούθησαν το θέατρο σκιών ήταν ο αντιδήμαρχος Πατρών Χρήστος Κορδάς.

Την Κυριακή 18 Ιουλίου οι περιφερειακές συνοικίες της Πάτρας συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους, αυτή τη φορά με θέατρο και κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα η θεατρική ομάδα «Το τρίτο κουδούνι», θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Βασίλη Ασλανίδη “Η εκδρομή” σε σκηνοθεσία Ευδοκίας Στάμου, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κρήνη, ενώ ο Δημοτικός Κινηματογράφος κάνει «στάση» στο σταθμό του ΟΣΕ στα Βραχναίικα με την ταινία του Μάρκο Κροϊζπάιντνερ «Υπόθεση Κολλίνι».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.