Διακοπές με το «μπαμπά του»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ πανεπιστήμιο Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων), έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, διά μέσου της οποίας μας διηγείται μια υπέροχη ιστορία διάσωσης με happy end:

Ο σκύλος «Απόστολος», σε διακοπές με την οικογένεια του Γερμανού Thomas Dworrak, που τον έχει υιοθετήσει. Μόλις έλαβα νέα του πάλι.
Ο σκύλος αυτός είναι πραγματικά από τους πιο υπέροχους χαρακτήρες, και ο άνθρωπος που τον ξεχώρισε και τον υιοθέτησε φανταστικός, και τον λατρεύει. Μου γράφει συνέχεια με ενθουσιασμό μικρού παιδιού, μου στέλνει φωτογραφίες, μου περιγράφει στιγμές στα χιόνια, στην εξοχή, στην πόλη, στη θάλασσα, διακοπές, παρέες, καθημερινότητα, όλα με αγάπη.
Ποιος είναι όμως ο σκύλος «Απόστολος»?
Βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος το Σεπτέμβριο του 2018, στην παραλία Πατρών, και σώθηκε χάρη στον όλο χειρισμό του Αστυνομικού Θανάση Δουλαβέρη του Β’ ΑΤ Πατρών ο οποίος με κάλεσε τότε. Ο Αστυνομικός αυτός βραβεύτηκε αργότερα διότι ξεχώρισε για την δυναμικότητα, την αποφασιστικότητα αλλά και την ιδιαίτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα που τον διακρίνει στη δουλειά του. Ο σκύλος ήταν τόσο πολύ τραυματισμένος που μόνο με φορείο μπορούσε να μεταφερθεί, Η Eliza Kallitsi με την Ελένη Λόη έσπευσαν τότε, και η γιατρός Eleni Bourdakou τον ανάστησε στην κυριολεξία. Αργότερα φιλοξενήθηκε με αγάπη πολύ στο κτήμα της κας Ανδριάνα Αμαξά, μέχρι που βρέθηκε ο άνθρωπός του. Ένας Γερμανός, εξαιρετικός άνθρωπος, που συγκινήθηκε από την ιστορία του, ήθελε μόνο αυτόν, και φυσικά ο χαρακτήρας του Απόστολου τον επιβεβαιώνει κάθε λεπτό.
Και έτσι ζουν όλοι ευτυχισμένοι και είναι η πραγματική ζωή. Όχι μόνο στα παραμύθια.
Και πάντα χαίρομαι και συγκινούμαι όταν συναντώ στην πόλη μας αυτό τον αστυνομικό και μέσα μου εύχομαι να φτάσει πολύ ψηλά και να είναι πάντα καλά.
Απολαύστε το σκύλο Απόστολο σε διακοπές με το «μπαμπά του». (φωτ. πάνω)
Στις παρακάτω φωτ. εικονίζεται ο Απόστολος, τις πρώτες μέρες στο κτηνιατρείο:
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.