Ποιος ήταν ο περιβόητος «Γκόρτσος» από την ταινία «Τζένη Τζένη» – Έγινε διάσημος χωρίς να παίξει ούτε λεπτό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η βίλα με την πλούσια βιβλιοθήκη, στην οποία τρύπωνε η Τζένη Καρέζη –ως κόρη του Σκούταρη– στην ταινία «Τζένη Τζένη», ανήκει πλέον στην εφοπλιστική οικογένεια Ευσταθίου.

Το πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο των Σπετσών, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η οικογένεια Ευσταθίου δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας έχοντας στην κατοχή της δυο μεγάλες εταιρείες και στόλο με 8 φορτηγά πλοία.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μιας και ο εφοπλιστής Κασσανδρής (Λάμπρος Κωνσταντάρας) στην ταινία, είχε 26 καράβια. Μάλιστα προόριζε τον ανηψιό του, Νίκο Μαντά (Ανδρέας Μπάρκουλης) για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Πρόκειται για την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, αλλά και για το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Νόρας Βαλσάμη, σε ρόλο τραγουδίστριας, ντουμπλαρισμένη από την φωνή της Καίτης Χωματά.

Το ακίνητο των 500 τ.μ. όπου γυρίστηκε η ταινία, ως κατοικία της οικογένειας Κασσανδρή διαθέτει μεταξύ άλλων τεράστια βιβλιοθήκη και 5 υπνοδωμάτια / Πηγή: Μηχανή του Χρόνου

Έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της Καρέζη στον κινηματογράφο. Προβλήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1966 και έκοψε 587. 323 εισιτήρια.

Εσείς γνωρίζετε ποιος είναι ο Γκόρτσος;

Ο Σκούταρης που είχε «όλο το χωριό να» – στο χέρι- πριν κάνει γαμπρό του τον Μαντά, ήταν με το μέρος του Θρασύβουλου Γκόρτσου.

«Η μαγκούρα στη Βουλή», φώναζαν οι νησιώτες με μπροστάρη τον Παπαγιαννόπουλο που κουνούσε ρυθμικά τη δική του μαγκούρα.

«Ψηφίστε Γκόρτσο, το παιδί του λαού», φώναζε και τους επέβαλλε να ρίξουν «δαγκωτό», άσχετα με το αν μετά πήγε με το μέρος του Μαντά και αναρωτιόταν «Α, ρε καημένε Γκόρτσο, τι όνειρο να έβλεπες χθες βράδυ;»

Ο Νικήτας Πλατής επιλέχθηκε ως Θρασύβουλος Γκόρτσος! / Πηγή εικόνας: Μηχανή του Χρόνου

Μέσα στην ταινία δεν εμφανίστηκε ηθοποιός υποδυόμενος τον Γκόρτσο. Τι γινόταν όμως με τις αφίσες;

Εκεί οι λίγο πιο παρατηρητικοί, μπορούσαν να δουν ξεκάθαρα ότι ο Θρασύβουλος Γκόρτσος δεν ήταν άλλος από τον ηθοποιό Νικήτα Πλατή!

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.