Χρήστος Παππάς: Ιδιόχειρη επιστολή για τη φυγή στην Ιταλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ύπαρξη σχεδίου διαφυγής στο εξωτερικό δείχνουν ευρήματα στο διαμέρισμα που κρυβόταν και συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης (1/7) ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Μια ιδιόχειρη επιστολή με αναφορά στην Ιταλία φαίνεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφυγής του.

Ειδικότερα, μέσα στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου ο Χρήστος Παππάς κρυβόταν για 9 μήνες, βρέθηκε μια επιστολή που -όπως όλα δείχνουν- θα έστελνε σε συγγενικό του πρόσωπο και υπήρχαν αναφορές στο θέμα της Ιταλίας. Αυτό λοιπόν βάζει στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής ένα ταξίδι που έκανε πρόσφατα συγγενικό πρόσωπο του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, καθώς οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει σχέση με τη διαφυγή στο εξωτερικό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsit.gr, υπήρχε σχέδιο διαφυγής με πλοίο για την Ιταλία, είτε από την Πάτρα, είτε από την Ηγουμενίτσα. Τα σενάρια για τη διαφυγή του στο εξωτερικό ήταν δύο: είτε να έβγαζε πλαστή ταυτότητα, είτε να κρυβόταν σε κάποιο φορτηγό με εμπορεύματα, του οποίου ο οδηγός θα ήταν στο “δίκτυο” υποστηρικτών του Χρήστου Παππά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το lockdown μπλόκαρε τα σχέδια του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, ωστόσο στην πορεία τον ωφέλησε, καθώς -όντας κλεισμένος στο διαμέρισμα του Ζωγράφου- κατάφερε να χάσουν τα ίχνη του οι αρχές. Η 52χρονη Ουκρανή που τον έκρυβε φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που άφηνε σε συγκεκριμένο σημείο σημειώματα που έστελνε ο Χρήστος Παππάς στην οικογένεια του. Να υπενθυμίσουμε ότι η σύζυγος του ζει στις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο τελικός προορισμός του Νο2 της Χρυσής Αυγής.

Μετά τη σύλληψη του, τα κινητά και το λάπτοπ του βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τους ανθρώπους, με τους οποίους είχε επαφή όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τις κινήσεις που έκανε για να “σβήσει” τα ίχνη του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.