Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει κάνει «κανονικότητα» το ψέμα και την καταστολή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τα θέματα της πανδημίας και την διαχείριση του θέματος των εμβολίων εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κ. Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Φτάνει πια! Ως εδώ! Δεν μπορούμε να αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε, και δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή, και τη διαφθορά, κανονικότητα», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συμπρωτεύουσα ήταν ο πρώτος σταθμός των καλοκαιρινών  περιοδειών που εγκαινίασε ο Αλέξης Τσίπρας  καθώς στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι παρά τα όσα λέει ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει πάντα ζωντανό.

«Αβάσταχτη ελαφρότητα και κυβερνητικός ερασιτεχνισμός»

«Ελπίζω η αβάσταχτη ελαφρότητα και ο κυβερνητικός ερασιτεχνισμός στη διαχείριση της πανδημίας να μη μας οδηγήσουν σε ένα τέταρτο lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Γιατί αυτοί που λίγες μέρες πριν πανηγύριζαν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ότι νίκησαν οριστικά τον κορονοϊό, είναι ικανοί να ξαναρίξουν τις ευθύνες στις δικές σας πλάτες. Στις πλάτες των πολιτών», προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και να μεταθέσουν τις δικές τους ανεπάρκειες και την αδράνεια και τις λανθασμένες εκτιμήσεις στην ατομική ευθύνη. Και να διχάσουν τους πολίτες σε μια στιγμή που η κοινωνία μας χρειάζεται εμπιστοσύνη ενότητα και αλληλεγγύη. Αλλά δεν έχουμε πια καμία αμφιβολία ούτε για τις προθέσεις ούτε για την ικανότητα του κ. Μητσοτάκη», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης πάντα νοιάζεται για το πως θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη»

«Πάντα αυτός ήτανε, τόσος είναι και τώρα. Στις πιο δύσκολες στιγμές για την ελληνική κοινωνία η έγνοια του δεν είναι πως θα αντιμετωπίσει τη πανδημία αλλά πως θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Πως θα επιβιώσει πολιτικά. Και πως θα επιβάλει μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική», εξήγησε ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι δεν πρόκειται να αφήσει την κυβέρνηση : «να απολαμβάνει  ανέμελα σαββατοκύριακα με 13.000 νεκρούς.  Να διαμοιράζουν τα ιμάτια του λαού μας σε κολλητούς και ημέτερους, με απευθείας αναθέσεις. Και την ίδια στιγμή δεν κάνουν ούτε μια πρόσληψη στο ΕΣΥ.

Να τσιμεντώνουν την Ακρόπολη, να ακρωτηριάζουν τα αρχαία της Βενιζέλου, να ανέχονται -αν όχι να υποθάλπουν- ανατριχιαστικά εγκλήματα παιδεραστίας, βιασμών, κακοποίησης, βαρβαρότητας.

Να παραδίδουν τη παιδεία, την εργασία, το ασφαλιστικό στα μεγάλα συμφέροντα, να διαλύουν την εργασία, να πτωχεύουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Να παίζουν το παιγνίδι των λίγων με τις ζωές των πολλών».

Ανέφερε πως «είναι καιρός πια, να αντιδράσουμε και να δώσουμε στο συλλογικό αγώνα, στο δικό μας αγώνα, το ρόλο πρωταγωνιστή στις εξελίξεις. Για να μην επιτρέψουμε στη δυστοπία που ζούμε να γίνει καθεστώς. Είναι καιρός να σπείρουμε το αύριο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στα θέματα της πανδημίας αλλά και στο μεγάλο ζήτημα των εμβολιασμών ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Μια σοβαρή και υπεύθυνη ηγεσία σήμερα οφείλει να κινείται γύρω από τρεις αρχές. Τη Λογική. Την Ενότητα. Την Ασφάλεια. Η λογική, εδράζεται στο ότι η επιστήμη μας έδωσε ένα ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση του φονικού ιού. Το εμβόλιο», σημείωσε.

«Τρία είναι κατά τη γνώμη μου τα όπλα. Η ενίσχυση των δομών υγείας και ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Η αξιοποίηση όλων των δυνατών έστω και πειραματικών φαρμακευτικών προγραμμάτων στο πεδίο της μάχης για τους βαριά νοσούντες. Και το εμβόλιο για να χτίσουμε τοίχος ανοσίας στο πληθυσμό.

Τα δύο πρώτα η κυβέρνηση επιδεικτικά τα αγνοεί. Μάλιστα, αντί να ενισχύει το ΕΣΥ σχεδιάζει εν μέσω πανδημίας το κλείσιμο και τη συγχώνευση Δημόσιων νοσοκομείων. Τη δε πρωτοβάθμια φροντίδα, ούτε που την αναγνωρίζουν. Κι όμως είναι η πιο σημαντική ασπίδα του πληθυσμού ώστε να προλάβει την εξέλιξη της νόσου. Τι μένει λοιπόν από τα όπλα; Μένει το μόνο που αναγνωρίζει η κυβέρνηση και σίγουρα το πιο ισχυρό, όσο δε προχωρά η ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού φαρμάκου, δηλαδή το εμβόλιο».

«Όχι στον βούρδουλα και τις απειλές»

Και πρόσθεσε: «Τι κάνει όμως για να μεγιστοποιήσει την επίδρασή του; Πως μια σοβαρή πολιτεία θα έπρεπε να προσπαθεί να διευρύνει τη χρήση αυτού του όπλου στον πληθυσμό; Εξηγώντας, ενημερώνοντας, καθησυχάζοντας, επιστρατεύοντας το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και επικεντρώνοντας σε αυτούς και αυτές που έχουν πραγματικό φόβο και δισταγμό για να τους πείσει ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Όχι με το βούρδουλα, όχι με απειλές. Αλλά με λογική, με επιχειρήματα, με ηρεμία. Να εξηγήσουμε στους πολίτες πόσο σημαντικό και αληθές είναι αυτό που λέει ο ΠΟΥ, ότι ”κανείς δεν θα είναι ασφαλής, αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς”. Να εξηγήσουμε ότι καμία κρίση και ιδιαίτερα μια υγειονομική κρίση, δε ξεπερνιέται χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη και αίσθηση κοινωνικής ευθύνης.

Σε ζητήματα ζωής ή θανάτου, δεν χωρούν τιμωρίες για παραδειγματισμό. Είναι νοσηρό φαινόμενο, να διχάζεις σε μια συνθήκη όπου το παν είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη. Είναι νοσηρό να μοιράζεις λεφτά σε «φιλικά» ΜΜΕ για να κάνουν καμπάνια όχι για το σωτήριο εμβόλιο, αλλά για τον σωτήρα πρωθυπουργό.»

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.