Βίντεο: Ένα χαστούκι (της γυναίκας του) του στέρησε την υπουργική θέση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άδοξο τέλος είχε η θητεία του Βέλγου πρέσβη στη Νότια Κορέα, Πίτερ Λεσουιέ, ύστερα από το περιστατικό της συζύγου του, Ζιάνκ Ζεκιού, με υπάλληλο εμπορικού καταστήματος, όταν η κάμερα κλειστού κυκλώματος την κατέγραψε να την χαστουκίζει.

Πιο συγκεκριμένα, η σύζυγος του πρέσβη επισκέφθηκε κατάστημα με ρούχα. Μετά από μία ώρα που παρέμεινε μέσα, αποχώρησε χωρίς να αγοράσει κάτι, ωστόσο η υπάλληλος την ακολούθησε, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν είχε κλέψει κάποιο από τα ρούχα που δοκίμασε.

Στην συνέχεια η Ζιανγκ Ζεκιού επέστρεψε στο κατάστημα και κατά την διάρκεια διαπληκτισμού με μία από τις εργαζόμενες που προσπάθησε να δικαιολογήσει την ενέργεια της συναδέλφου της, την χαστούκισε.

Όπως ήταν φυσικό, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, η σύζυγος του Βέλγου πρέσβη ζήτησε συγγνώμη για την «απαράδεκτη» ενέργεια, όπως την χαρακτήρισε το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

Ωστόσο, η υπουργός Εξωτερικών Σόφι Γουίλμς αποφάσισε να τερματίσει την θητεία του Πίτερ Λεσουιέ, το καλοκαίρι μετά από τρία χρόνια στην θέση αυτή.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πρεσβεία, για να αποφύγει την σύλληψη η Ζιάνγκ Ζεκιού, επικαλέστηκε αρχικά την διπλωματική της ασυλία, αλλά η βελγική κυβέρνηση την αφαίρεσε ώστε να μπορέσει να διερευνηθεί το περιστατικό από την αστυνομία της Νότιας Κορέας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.