Βίντεο: Ελέφαντες απέδρασαν από καταφύγιο κι έκαναν ζημιές ενός εκατομμυρίου!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Ένα κοπάδι 15 ελεφάντων προκάλεσε καταστροφές στη νοτιοδυτική Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής ολόκληρων χωραφιών καλαμποκιού και της συντριβής σιταποθηκών, αφού δραπέτευσε από ένα φυσικό καταφύγιο.

Την εβδομάδα που πέρασε, οι ελέφαντες άδειασαν μια δεξαμενή νερού, σύμφωνα με την τηλεόραση, η οποία αποτιμά το κόστος των ζημιών που έχουν προκαλέσει από τότε που αναχώρησαν για την εκδρομή τους σε 6,8 εκατομμύρια γουάν (περίπου 870.000 ευρώ), καθώς 560 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων έχουν λεηλατηθεί.

Δεν είναι ακόμα σαφές πως οι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες, ένα προστατευόμενο είδος στην Κίνα, ξέφυγαν από το εθνικό καταφύγιο Xishuangbanna στην επαρχία Γιουνάν.

Αλλά από τον Απρίλιο, τα ζώα έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων, που παρακολουθείται στενά από κατοίκους και αρχές, με εκατοντάδες άτομα να κινητοποιούνται για να διασφαλίσουν τη δημόσια ασφάλεια.

Την Τρίτη, οι αρχές του Γιουνάν δήλωσαν ότι το κοπάδι βρισκόταν 20 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της επαρχίας Κουνμίνγκ, όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής, με τους ντόπιους να προσπαθούν να καθοδηγήσουν τα ζώα με φαγητό και να μπλοκάρουν δρόμους με φορτηγά.

Ο πληθυσμός των άγριων ελεφάντων στο Γιουνάν είναι περίπου 300, από 193 στη δεκαετία του 1980.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αναφορές για τέτοιους ελέφαντες που περιπλανιούνται στα χωριά και βλάπτουν τις καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.