Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για την αστυνομία στο ΑΠΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πορεία διαμαρτυρίας για την ισχυρή αστυνομική παρουσία γύρω από το ΑΠΘ πραγματοποιούν φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με πανό στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές ξεκίνησαν πορεία από την Αγίας Σοφίας, που αναμένεται να καταλήξει στα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με το GRTimes, οι φοιτητές υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις «να στρατοπεδεύσουν στο ΑΠΘ», καταγγέλλοντας «την επιχείρηση περικύκλωσης» που πραγματοποιήθηκε και χθες το απόγευμα.

«Με αφορμή ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, η κυβέρνηση ύπουλα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο», επισημαίνουν, προσθέτοντας πως «με πρόσχημα πλέον την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές, που απέρριψαν όλο αυτό το διάστημα κάθε πρόταση των φοιτητικών συλλόγων για επιστροφή στις σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για διασφάλιση των μέτρων υγιεινής στις φοιτητικές εστίες κ.λπ., προχωρούν στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη».

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων τονίζουν πως θα υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο και θα διασφαλίσουν πως το Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους και «όχι στις δυνάμεις καταστολής και στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης».

Παράλληλα, διαμαρτύρονται για το έγγραφο το οποίο έγινε γνωστό και αναγράφει πως το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ζητά εγγράφως από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ, βάσει των τελευταίων φοιτητικών εκλογών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.