Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με ΕΛ.ΑΣ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι τελευταίες εξελίξεις με ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δολοφονίες στον χώρο της νύχτας, όπως η πρόσφατη δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου στη Βάρη, ανησυχούν την κυβέρνηση, που δεν γνωρίζει ως πού θα φθάσουν τα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να προβούν σε συντονισμένες ενέργειες κατά της μαφίας, που δρα ανενόχλητη το τελευταίο διάστημα.

Αυτό που ανησυχεί την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα χτυπήματα του οργανωμένου εγκλήματος γίνονται φανερά, στο φως της ημέρας και εν ψυχρώ. Ενδεικτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο δολοφόνησαν τον 39χρονο πρώην πυγμάχο Τάσο Μπερδέση, που έπεσε νεκρός χθες το πρωί στη Βάρη, αφού «γαζώθηκε» με σφαίρες, σε απόσταση μικρότερη των 3 μέτρων.

Ο εκτελεστής τον αιφνιδίασε και τον πυροβόλησε μέσα από το μαύρο τζιπ και την ώρα που αυτός μόλις που είχε κατέβει από το λευκό Smart για να κατευθυνθεί πεζός σε γυμναστήριο της Βάρης.

Ανησυχία προκάλεσε και το συμβάν στην οδό Κουμουνδούρου, στον Αλιμο, το οποίο σημειώθηκε στις 6.00 το πρωί, όταν άγνωστοι γάζωσαν πολυκατοικία, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία έφθασε στο σημείο αλλά δεν εντόπισε κάτι. Οι ίδιοι, ωστόσο, εντόπισαν αργότερα κάλυκες και οπές στους τοίχους της πολυκατοικίας και ειδοποίησαν εκ νέου την αστυνομία, η οποία επέστρεψε στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή, διεξάγοντας έρευνα.

Η ανησυχία για το οργανωμένο έγκλημα φτάνει ως το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι ενδεικτικό ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναγνώρισε ότι πρόκειται «για ένα ξεχωριστό πρόβλημα, το οποίο προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί». Τόνισε, βέβαια, ότι η Ελλάδα είναι, ήταν και παραμένει μια ασφαλής χώρα. «Έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία. Αστυνόμευση στις γειτονιές υπάρχει, έλεγχοι γίνονται και ενισχύονται», σημείωσε η κυρία Πελώνη.

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει το καθήκον της. Προφανώς πρέπει να γίνουν και περισσότερα. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι επιχειρησιακά θα κάνει τη δουλειά της και ότι οι δράστες όλων αυτών των περιστατικών θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», είπε, αφήνοντας έτσι να διαφανεί η ανησυχία της κυβέρνησης ως προς την αποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.