Συντριβή αεροσκάφους στη Χαριά Πύργου: «Ήταν ζωντανοί όταν φτάσαμε»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε και άκουσε τη συντριβή του αεροσκάφους που σημειώθηκε στη Χαριά Πύργου, τη Δευτέρα το μεσημέρι όπου βρήκαν τραγικό θάνατο ο πιλότος Δημήτρης Βασιλείου και ο συνεπιβάτης του Κώστας Καλογερογιάννης. Όπως ο ίδιος λέει προσπάθησε να φανεί ψύχραιμος αντικρίζοντας τους άτυχους άνδρες να καίγονται ζωντανοί προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά με νερό από λάστιχο των σπιτιών του χωριού που βρίσκονταν πολύ κοντά από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.

«Βλέπαμε το αεροσκάφος να πέφτει και ξαφνικά ακούσαμε κρότο. Τρέξαμε όλοι στο σημείο για να δούμε πόσα άτομα υπήρχαν μέσα στο αεροσκάφος, αν κατάφερε να βγει κάποιος αλλά και να περιορίσουμε τη φωτιά. Μόλις έφτασα, είδα και τους δυο να καίγονται ζωντανοί. Προσπάθησα να φανώ ψύχραιμος, όπως και οι υπόλοιποι. Πήραμε αμέσως τα λάστιχα στα χέρια από τα διπλανά σπίτια και προσπαθούσαμε με λύσσα να σβήσουμε τη φωτιά αλλά μάταια. Ήταν πολύ σοκαριστική η εικόνα. Το αεροσκάφος είχε καρφωθεί με τη μούρη μέσα στο έδαφος και η ουρά του ήταν στο αέρα. Τα θύματα ήταν αδύνατο να βγουν, καιγόντουσαν ζωντανοί», λέει στο protothema.gr μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να βοηθήσει τους άτυχους άνδρες.

Mε λάστιχα και κουβάδες οι κάτοικοι του χωριού προσπάθησαν να περιορίσουν την πυρκαγιά μέχρι να φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να μην επεκταθεί στα γύρω σπίτια. Τα δύο θύματα είναι ο κυβερνήτης, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Χαριά Πύργου, όπου και σημειώθηκε το δυστύχημα και ο συνεπιβάτης του που είχε καταγωγή από τα Ιωάννινα.

Ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους και πιλότος ήταν ο Δημήτρης Βασιλείου, δάσκαλος στην Αμαλιάδα παντρεμένος με δύο παιδιά. Ο συνεπιβάτης του ήταν ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης από το Μεσολόγγι και είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα. Μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του. Επίσης ήταν Εθελοντής – διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου.

Ενας άλλος κάτοικος περιέγραψε πως είδαν πως το αεροπλάνο παρουσίασε κάποιου είδους βλάβη: «Απ’ το διπλανό χωριό ακούσαμε ότι δεν πήγαινε καλά το αεροπλάνο ότι πήγαινε μία δεξιά μία αριστερά αυτό άκουσα», σημείωσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι κάτοικοι της Χαριάς άκουσαν ένα δυνατό κρότο και αμέσως είδαν φλόγες να ξεπηδούν από την αυλή ενός σπιτιού. Αμέσως πήραν πυροσβεστήρες στα χέρια νομίζοντας ότι πρόκειται για φωτιά. Οταν όμως έφτασαν στο σημείο είδαν το μικρό κόκκινο αεροσκάφος να φλέγεται.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.