Πελώνη: Κανένας φαρμακευτικός σύλλογος δεν είναι αρμόδιος να κρίνει την αποτελεσματικότητα των self-tests

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κανένας φαρμακευτικός σύλλογος δεν είναι αρμόδιος να κρίνει την αποτελεσματικότητα των self-tests, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) ο οποίος ανέφερε ότι διακόπτει από αύριο την διάθεσή τους ενώ εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self-tests.

«Νομίζω ότι η αποτελεσματικότητα των self-test έχει κριθεί από την πραγματικότητα, από τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, από τον τρόπο με τον οποίο μας επέτρεψε να επανεκκινήσουμε με ασφάλεια κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες γι αυτό και θα συνεχιστεί σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως ανακοινώθηκε χθες, και προφανώς δεν είναι αρμόδιος κανένας φαρμακευτικός σύλλογος να κρίνει την αποτελεσματικότητα των self-test για την οποία έχει αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα», είπε η κ. Πελώνη.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο αληθεύει το γεγονός ότι εμβολιάζουμε ξένους υπηκόους, τουρίστες κρουαζιερόπλοιων, η κυβερνητική εκπρόσωπος το διέψευσε. «Δεν θα μπορούσαμε να εμβολιάζουμε τουρίστες για κανένα λόγο», είπε. «Εμβολιάζονται αποκλειστικά πληρώματα κρουαζιερόπλοιων στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας του τουριστικού προϊόντος της χώρας και της θωράκισης, όπως ακριβώς θωρακίζονται και τα νησιά», εξήγησε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.