Πάτρα: Τέλος η δωρεάν διάθεση Self test στα φαρμακεία – Tι λέει ο ΠΦΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Self test τέλος. Αυτή η ειδοποίηση έχει ήδη αναρτηθεί στα φαρμακεία της Πάτρας ενώ βρίσκεται σε ισχύ από χθες η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας για την διακοπή της δωρεάν διάθεσής τους.

Από χθες Δευτέρα, οι πατρινοί «σαρώνουν» τα φαρμακεία της πόλης προκειμένου να βρουν έστω και ένα serlf test προκειμένου να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις που αποτρέπουν απέναντι στο Νόμο, αλλά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι φαρμακοποιοί τους ενημερώνουν πως η διάθεσή τους έχει σταματήσει με βάση την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, ενώ τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί. Το ίδιο ισχύει και σήμερα.

Στο μεταξύ το τέλος της δωρεάν διάθεσης των self test κορονοϊού είχε ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι από που θα προμηθεύονται τα δωρεάν τεστ οι πολίτες, αφού δεν θα διατίθενται (δωρεάν) πια στα φαρμακεία.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την περασμένη Παρασκευή (04.06.2021) είχε ανακοινώσει την απόφαση του, με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά, να σταματήσει τη διάθεση των δωρεάν self test από τις 19 Ιουνίου και να τα χορηγήσει έως το τέλος του μήνα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και στους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο φαρμακοποιός και μέλος του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης στο OPEN, είναι εν γνώσει της Πολιτείας, αφού η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς ήταν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία τα self test για δυο μήνες. Βέβαια, τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται από τα φαρμακεία, αλλά επί πληρωμή πλέον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση ήταν για δυο μήνες. Όπως είπε, μάλιστα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με την κυβέρνηση και η απόφαση να σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test είναι «σε γνώση της πολιτείας».

 

ΠΦΣ: Τέλος η δωρεάν διάθεση self test

Στην ανακοίνωση του στις 4 Ιουνίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανέφερε: «To Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 1 για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα και 3 κατά, την διάθεση των δωρεάν Self tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, για την πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού και ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο 12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων.

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.