Πάτρα: Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εβδομάδα με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την Πάτρα, που θα δημιουργήσουν πολύ δύσκολες συνθήκες, έρχονται από σήμερα και θα διατηρηθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς, με ηλιοφάνεια και ανέμους που θα φθάσουν τα 3 μποφόρ.

Τους 37 βαθμούς αναμένεται να «αγγίξει» το θερμόμετρο αύριο Τρίτη, στην Πάτρα, ενώ μέχρι και το Σάββατο ο υδράργυρος θα βρίσκεται μεταξύ 38 και 41 βαθμών , προκαλώντας ασφυκτικές συνθήκες, λόγω και της αφρικανικής σκόνης που θα μεταφερθεί στην ατμόσφαιρα.

Αναλυτικότερα, σήμερα  Δευτέρα  αναμένεται άστατος καιρός με βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 36 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.