Πάτρα: «Χτυπάει» 40αρι σήμερα – «Καμίνι» η Δυτ. Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πιό καυτή ημέρα του καλοκαιριού αναμένται να είναι η σημερινή , στην Πάτρα, καθώς το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» κόκκινο και θα δείξει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου!

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με την πρόβλεψη σήμερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια (η αφρικανική σκόνη θα είναι και πάλι έντονη) με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 40 βαθμούς. Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο.

Στο Αγρίνιο σήμερα το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς, ωστόσο αύριο και μεθαύριο θα «χτυπήσει» τους 43 βαθμούς!

Καλύτερα τα πράγματα στον Πύργο όπου η θερμοκρασία σήμερα δεν θα ξεπε΄ρασει τους 37 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Θράκη θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 37, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 40, στη Θεσσαλία από 24 έως 41, στην Ήπειρο από 22 έως 37, στη Στερεά από 23 έως 40, στην Πελοπόννησο από 20 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 38, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες από 22 έως 36, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 και στην Κρήτη από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.