Παπαευαγγέλου: Μειωμένα κατά 40% τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας συνεχίζεται είπε η κα. Παπαευαγγέλου κατα την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Όπως σημείωσε, κατά μέσο όρο καταγράφτηκαν 617 νέα κρούσματα ανά μέρα, μείωση της τάξης του 37% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μείωση αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ η διάμεση ηλικία νέων κρουσμάτων παραμένει 35 έτη.

Παρόλα αυτά, σε περιοχές όπως το Ρέθυμνο, η Σύρος και η Σαντορίνη, παρατηρείται αύξηση νέων κρουσμάτων, ενώ και σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, είπε η λοιμωξιολόγος.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως η επιτροπή αναμένει μια αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι στους νέους, λόγω της έντονης κινητικότητας, που στη συνέχεια θα μεταδώσουν τη μόλυνση στους γονείς και τους παππούδες τους. Αυτός είναι και ο λόγος που απηύθηνε και πάλι έκκληση, σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Μειωμένα κατά 40% τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού
Μειωμένα ελαφρώς τα τεστ κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα, με 37.000 τεστ ανά μέρα. Από αυτά, 1 στα 3 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν μέσω των self test, είπε η λοιμωξιολόγος. Επίσης, σε 40% υπολογίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Εξαίρεση της καλής εικόνας, που έχει ως αποτέλεσμα να πρασινίσει όλη η επικράτεια αποτελούν η Δυτική Αττική, η Εύβοια, η Θεσσαλία και η Φλώρινα.

Επιπλέον, στα νησιά της Κω, της Θήρας, της Πάρου και της Μυκόνου, παρά τον μικρό αριθμό νων κρουσμάτων βλέπουμε μια αύξηση που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Η εικόνα είναι συνολικά ικανοποιητική, επανέλαβε η Βάνα Παπαευαγγέλου, που όπως επεσήμανε πως οι συχνές μικρές εξάρσεις στη χώρα μας θυμίζουν ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.