Κορωνοϊός-Παπαευαγγέλου: Έτσι δε θα δούμε έξαρση της πανδημίας το καλοκαίρι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα μέτρα που αναμένεται να εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών προκειμένου να αποφευχθεί η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού το καλοκαίρι ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που σχεδιάζει υποομάδα της επιτροπής ειδικών για τον κορωνοϊό και τα οποία θα εισηγηθεί ώστε η χώρα να επιτύχει την πρόληψη μιας έξαρσης της πανδημίας το καλοκαίρι.

Η λοιμωξιολόγος σχολίασε πως επικαιροποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα ώστε να περιοριστεί τυχόν διάδοση από την εσωτερική μετακίνηση πολιτών το καλοκαίρι, αλλά και την είσοδο τουριστών.

Ανάμεσά τους, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε τα εξής:

Καθημερινή παρακολούθηση της εικόνας της χώρας με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.
Η είσοδος των τουριστών στη χώρα μας θα γίνεται με τη συμπλήρωση του σχετικού PLV, αλλά και την υποχρέωση αρνητικού τεστ.
Θα συνεχιστεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid test στο αεροδρόμιο, που θα χρησιμοποιεί αλγόριθμο, ο οποίος θα συνυπολογίζει τον ρυθμό διάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα προέλευσης του επισκέπτη.
Επίσης, η Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να γίνονται αποδεκτά εμβόλια που δεν χορηγούνται στην ΕΕ και τη χώρα μας, όπως τα NOVAVVAX, Sinopharm, Sputnik και άλλα τρία εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, ως «πιστοποιητικού εμβολιασμού» για την είσοδο τουριστών στη χώρα.
Τέλος, σημείωσε πως φέτος προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της κρουαζιέρας, για την οποία θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.