Η γλώσσα… δεν γυρίζει ΠΟΤΕ…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός δικηγόρος Δημήτρης Τσαούσογλου, έκανε μια άκρως χρήσιμη ανάρτηση στο fb, με αφορμή το συγκλονιστικό περιστατικό στο Euro, με τον Έρικσεν:

Επί τη ευκαιρία και από το euro ορμώμενος:
Σε έναν αναίσθητο άνθρωπο η γλώσσα… δεν γυρίζει ΠΟΤΕ. Αυτός είναι ένας όρος που ίσως να καθιέρωσε ο Διακογιάννης ή ο Μαυρομάτης ή κάποιος άλλος σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου τέλος πάντων.
Αυτό που μπορεί όμως να συμβεί, είναι ότι η γλώσσα, λόγω της απώλειας του μυικού τόνου και της βαρύτητας, να μετατοπίζεται προς τα πίσω στον οπίσθιο φάρυγγα, αποφράσσοντας έτσι τον αεραγωγό, την οδό δηλαδή απ’ όπου περνάει ο αέρας.
Προς Θεού, μην προσπαθήσετε επουδενί να ανοίξετε το στόμα, να βάλετε μέσα τα βρομόχερά σας ή να χρησιμοποιήσετε κουτάλια, πιρούνια, ξύλα και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, γιατί αφενός δεν χρειάζεται….και αφετέρου πιστέψτε με, θα κάνετε ζημιά.
Το μόνο που απαιτείται, είναι μια απλή κίνηση, βάζετε το ένα χέρι στο μέτωπο και πιέζετε προς τα κάτω και πίσω, ενώ με το άλλο χέρι ανασηκώνετε το πιγούνι προς τα πάνω.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο προκαλείται έκταση της κεφαλής και του αυχένα και ανύψωση της κάτω γνάθου, πράγμα που απομακρύνει την γλώσσα από τον οπίσθιο φάρυγγα και απελευθερώνει άμεσα τον αεραγωγό!!!
*τόσο απλά, να τα λέμε κι’ αυτά
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.