Έτσι έφτασε ο ασύρματος της αστυνομίας στους κακοποιούς για 2.000 ευρώ το μήνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως αστυνομικός νοίκιαζε ψηφιακό ασύρματο της αστυνομίας σε σεσημασμένους Ρομά, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τουλάχιστον 2.000 ευρώ το μήνα. Με αυτό τον τρόπο έθετε σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των συναδέλφων του ενώ έδινε την δυνατότητα στους κακοποιούς να ξεφεύγουν από τις αρχές. Ήδη έχουν γίνει συλλήψεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, τους λεγόμενους «αδιάφθορους».

Είχε δηλωθεί απώλεια και… δεν τον είχαν απενεργοποιήσει!
Oι «αδιάφθοροι» αρχικά πραγματοποίησαν στις 2 Ιουνίου έρευνα στο Τμήμα και διαπίστωσαν πως η απώλεια του είχε δηλωθεί στις 28 Αυγούστου 2020 .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασύρματος χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης του σπιτιού πολιτικού προσώπου.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλα ερωτήματα είναι πως παρά το γεγονός ότι είχε γίνει έρευνα της ΕΛΑΣ για τον ασύρματο δεν έγιναν οι προβλεπόμενες Ενέργειες.
Αυτές προβλέπουν την άμεση απενεργοποίηση του ασύρματου σε όποιο σημείο και αν βρίσκεται, αχρηστευοντάς τον.

Άγνωστο γιατί όμως, κανείς δεν το έκανε, με τους κακοποιούς να αλωνίζουν γνωρίζοντας όλες τις κινήσεις των αστυνομικών.

Πως έφτασε στα χέρια των ληστών
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ένας εκ των συλληφθέντων, τον Σεπτέμβριο του 2020, γνώρισε τον αστυνομικό και σε συζήτηση που είχε μαζί του, του ζήτησε έναν ασύρματο με το αζημίωτο.

Τον Οκτωβρίου του 2020 ο αστυνομικός παρέδωσε τον ασύρματο σε εκείνον και αυτός με την σειρά του σε Ρομά που κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις.

Όπως υποστήριξε, οι κακοποιοί που είχαν τον ασύρματο έδωσαν δύο ή τρεις φορές χρήματα και μετά διέκοψαν, καθώς λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν τους ήταν χρήσιμος.

Ωστόσο στις αρχές Μαΐου ο μεσολαβητής επικοινώνησε με τον διαρρήκτη, στον οποίο είχε παραδώσει τον ασύρματο και συμφώνησαν ότι θα αρχίσουν και πάλι τις πληρωμές προς αυτόν.

Ο εντοπισμός
Στις 3 Ιουνίου έγινε έρευνα (με τη βοήθεια τεχνικών της αρμόδιας εταιρείας) και εξακριβώθηκε ότι ο ασύρματος εξέπεμψε τελευταία φορά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Ακολούθησαν έρευνες μέχρι που τελικά εντοπίστηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

«Παλιόφιλοι» των αρχών
Οι δύο συλληφθέντες, όπως προέκυψε, είχαν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.

Το dna τους είχε εντοπιστεί σε ΑΤΜ μέσα σε σούπερ μάρκετ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Γλυφάδα, που είχε γίνει κλοπή το 2013.

Επίσης έχει βρεθεί σε κλοπή από μονοκατοικία στα Μελίσσια και σε διάρρηξη σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο.

Πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.