ΕΣΗΕΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον κίνδυνο της υποκατάστασης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της αποδυνάμωσης της ενημέρωσης, τονίζουν σε επιστολή που απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Αφορμή στάθηκε η σειρά των δραματοποιημένων βίντεο, που έχει δημιουργήσει η Αστυνομία και στα οποία περιέχονται συνεντεύξεις αστυνομικών, που, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ενεπλάκησαν σε επίκαιρα περιστατικά, τα οποία απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Προς

τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

Ενταύθα

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με έκπληξη παρακολούθησε τη σειρά των δραματοποιημένων βίντεο, που έχει δημιουργήσει η Αστυνομία και στα οποία περιέχονται συνεντεύξεις αστυνομικών, που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ενεπλάκησαν σε επίκαιρα περιστατικά, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Το γεγονός αυτό της υποκατάστασης δημοσιογράφων, που καθήκον τους είναι να μεταφέρουν στους πολίτες την είδηση έγκυρα και αντικειμενικά, ως λειτουργοί του αγαθού της ενημέρωσης, από λειτουργούς ταγμένους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι πρωτοφανές και πλήττει το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Ζητούμε λοιπόν να απόσχετε από κάθε ενέργεια που οδηγεί σε υποκατάσταση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αποδυναμώνει την ενημέρωση και αποβλέπουμε στην καλύτερη συνεργασία σας με τους συναδέλφους μας, ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώνει την προσφορά και των δύο πλευρών στην κοινωνία.»

Η επιστολή της ΕΣΗΕΑ προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.