Δήμος Πατρέων: Σε επιφυλακή λόγω κινδύνου για πυρκαγιές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε επιφυλακή παραμένει και την Δευτέρα 28 Ιουνίου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων για την αντιμετώπιση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, αφού, σύμφωνα με τις προβλέπεις της ΕΜΥ και τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόγνωσης Κινδύνου Πυρκαγιάς, η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και στο Δήμο της Πάτρας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ΥΨΗΛΟΣ (Κατηγορία Κινδύνου 3), όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ

ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

·          Μην καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

·          Μην ανάβουμε, τους θερινούς μήνες, υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

·          Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

·          Δεν πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είμαστε σε κίνηση.

·          Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Θα υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

·          Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε δασικές  περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

·          Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας  από την βλάστηση που θα γίνουν  ξερά χορτάρια τους θερινούς μήνες και από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

·          Εφόσον αντιληφτείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.