Οι δέκα από τις πιο ακριβές ταινίες όλων των εποχών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη βιομηχανία του κινηματογράφου ό,τι και να ονειρευτεί κανείς μπορεί να το πραγματοποιήσει. Αρκεί, φυσικά, να διαθέτει και τον αντίστοιχο προϋπολογισμό. Καθώς, είθισται, όσο πιο ευφάνταστη να είναι μια ταινία, τόσο πιο βαθιά στην τσέπη ένας παραγωγός πρέπει να βάλει το χέρι του.

Ωστόσο, αν καταφέρει να γίνει επιτυχία, τότε όχι μόνο το χρήμα του επιστρέφεται και με το παραπάνω, αλλά κερδίζει και επιπλέον δόξα για την επόμενη ταινία που θα ακολουθήσει. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που αυτές οι επενδύσεις δεν βγήκαν σε καλό, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση και εκνευρισμό στους κινηματογραφιστές και τα στούντιο παραγωγής.

Η πιο ακριβή παραγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου

Σύμφωνα με το NerdWallet, και όσα αναφέρει το mentalfloss.com, οι ταινίες που ακολουθούν αποτελούν μερικά από τα μεγαλύτερα στοιχήματα που έχει κάνει ποτέ το Χόλιγουντ. Ακόμη και προσαρμοσμένες για τον πληθωρισμό, οι περισσότερες ταινίες της λίστας που ακολουθεί με τις πιο ακριβές ταινίες κυκλοφόρησαν τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές ταινίες, λοιπόν, συναντάται η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά». Η τέταρτη ταινία του σίκουελ κόστισε 422 εκατομμύρια δολάρια, ένας αριθμός που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί από την κυκλοφορία της ταινίας το 2011. Η ταινία έβγαλε και με το παραπάνω τα έξοδά της καθώς, στο διεθνές box office κέρδισε, ακαθάριστο, ένα ποσό που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το franchise των Πειρατών της Καραϊβικής διαθέτει, επίσης, την τρίτη πιο ακριβή ταινία που έχει δημιουργηθεί ποτέ, με το «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο τέλος του Κόσμου» του 2007 να κοστίζει 362 εκατομμύρια δολάρια.

Οι υπόλοιπες θέσεις της πρώτης πεντάδας με τις πιο ακριβές παραγωγές συμπληρώνονται από τους «Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron» (2015) να παίρνει τη δεύτερη θέση με 386 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής, τους «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» (2019) στην τέταρτη θέση με 356 εκατομμύρια δολάρια και τους «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» (2018) να έρχεται στην πέμπτη θέση με 316 εκατομμύρια δολάρια. Η μόνη ταινία αυτής της λίστας που δημιουργήθηκε πριν από το 2000 είναι ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον (1997), η οποία θα κόστιζε 312 εκατομμύρια δολάρια αν γινόταν σήμερα.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις 10 ακριβότερες ταινίες του Χόλιγουντ:

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά (2011) – 422 εκατομμύρια δολάρια
Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron (2015) – 386 εκατομμύρια δολάρια
Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο τέλος του Κόσμου (2007) – 362 εκατομμύρια δολάρια
Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη (2019) – 356 εκατομμύρια δολάρια
Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας (2018) – 316 εκατομμύρια δολάρια
Τιτανικός (1997) – 312 εκατομμύρια δολάρια
Σπάιντερ Μαν 3 (2007) – 312 εκατομμύρια δολάρια
Justice League (2017) – 307 εκατομμύρια δολάρια
Μαλλιά Κουβάρια (2010) – 299 εκατομμύρια δολάρια
Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009) – 292 εκατομμύρια δολάρια

https://www.newsbeast.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.