Οι χώρες που εμβολιάζουν και παιδιά κατά του κορονοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, ανοίγοντας το δρόμο για ευρύτερη διάθεση στην ΕΕ μετά από παρόμοιες αποφάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ωστόσο, ο εμβολιασμός των εφήβων σε εύπορες χώρες, την ώρα που πολλά μέρη του κόσμου περιμένουν ακόμη δόσεις για ηλικιωμένους και πιο ευάλωτους ανθρώπους έχει εγείρει ανησυχίες, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αντιπροτείνει στις πλούσιες χώρες να δώσουν τις πλεονάζουσες δόσεις στο πρόγραμμα COVAX.

Καθώς πολλές κυβερνήσεις στη Δύση δυσκολεύονται να καταλήξουν σε μία οριστική απόφαση σε σχέση με την αναγκαιότητα ή μη του εμβολιασμού στις παιδικές ηλικίες, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει μία κοινή «γραμμή» στο συγκεκριμένο θέμα. Ως αποτέλεσμα, κάθε κυβέρνηση παίρνει τις δικες της αποφάσεις και αναλαμβάνει ενδεχομένως ρίσκο μαζί με τις αντίστοιχες ευθύνες.

Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένες χώρες που έχουν εγκρίνει ή σκέφτονται να εμβολιάσουν παιδιά:

Χώρες της Ε.Ε.
Η Γαλλία θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό των εφήβων από την ηλικία των 12 ετών με το εμβόλιο της Pfizer στις 15 Ιουνίου.

Η Γερμανία σκοπεύει να προσφέρει μια πρώτη δόση σε παιδιά ηλικίας 12-16 ετών από τις 7 Ιουνίου και η Πολωνία σε άτομα ηλικίας 12-15 την ίδια ημέρα.

Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας είπε ότι η χώρα θα μπορούσε να αρχίσει τον εμβολιασμό παιδιών από την ηλικία των 12 τον Ιούνιο.

Στην Ιταλία η υπηρεσία φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών, που αριθμούν 2,3 εκατομμύρια άτομα.

Η Εσθονία θα μπορούσε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των εφήβων μέχρι το φθινόπωρο.

Η Αυστρία στοχεύει να εμβολιάσει πάνω από 340.000 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών έως τα τέλη Αυγούστου.

Η Ουγγαρία άρχισε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 16-18 ετών στα μέσα Μαΐου.

Χώρες της Ευρώπης (εκτός Ε.Ε.)
Η Pfizer δήλωσε στα μέσα Μαΐου ότι ζητά έγκριση από τη Βρετανία για χρήση του εμβολίου της σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Η Νορβηγία σκέφτεται να χορηγήσει το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά που έχουν υψηλό κίνδυνο να αρρωστήσουν σοβαρά με την COVID-19.

Το παρατηρητήριο υγείας της Ελβετίας δήλωσε στις αρχές Μαΐου ότι η Pfizer είχε ζητήσει έγκριση για τον εμβόλιό της σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Το Σαν Μαρίνο την 1η Ιουνίου ξεκίνησε τους εμβολιασμούς σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ άναψε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 ετών, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Το Ντουμπάι δήλωσε την 1η Ιουνίου ότι άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, αφού τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν τη λήψη για επείγουσα χρήση για την ίδια ηλικιακή ομάδα στα μέσα Μαΐου.

Ασία-Ειρηνικός
Η Σιγκαπούρη άνοιξε το πρόγραμμα εμβολιασμού της σε εφήβους ηλικίας 12-18 ετών από την 1η Ιουνίου.

Η Ιαπωνία στις 28 Μαΐου ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Οι Φιλιππίνες στις 26 Μαΐου αποφάσισαν να επιτρέψουν τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer/BioNTech για επείγουσα χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Το Χονγκ Κονγκ θα ανοίξει το πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 σε παιδιά άνω των 12 ετών.

Αμερική
Η Χιλή ενέκρινε στις 31 Μαΐου τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να εμβολιάζουν νέους εφήβους στα μέσα Μαΐου αφού τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ενέκριναν το εμβόλιο της Pfizer για άτομα ηλικίας 12-15 ετών.

Ο Καναδάς στις αρχές Μαΐου ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Pfizer για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.