Αγρίνιο: Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζητά ο Σαλμάς – Και άλλος νεκρός στη ΜΕΘ covid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την άμεση απομάκρυνση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου και την παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς που επισκέφθηκε νωρίτερα τη  νοσηλευτική μονάδα με αφορμή τα υψηλά ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ Covid-19.  Την ώρα της επίσκεψης πληροφορήθηκε ότι ένας ακόμα νοσηλευόμενος στην Εντατική Covid-19 έχασε τη ζωή του.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς συναντήθηκε με το διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις σε έντονο ύφος.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός  ότι ενώ  “όσοι μπήκαν στη  ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου πέθαναν όλοι”,  η Διοίκηση δεν κατάλαβε ότι αυτό που συνέβαινε ήταν περίεργο, μη φυσιολογικό και άξιο διερεύνησης.

Σημείωσε δε ότι ποσοστό θνητότητας 100% δεν υπάρχει σε αντίστοιχη μονάδα στην Ελλάδα (38 ασθενείς απεβίωσαν μέσα στη Μονάδα και ένας μετά από λίγες ημέρες). Σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο ένας εκ των δύο  ασθενών που νοσηλεύονταν (σ.σ. πρόκειται για συνταξιούχο ιερέα). “Αυτό πρέπει να τελειώσει!”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε όμως και στα ποσοστά θνητότητας στην Κλινική Covid-19  όπου από τους 580 που νοσηλεύτηκαν έχασαν τη ζωή τους 61 (17.2%). Αθροιζόμενοι με τους 40 της ΜΕΘ,  101 άνθρωποι που νόσησαν από κορωνοϊό, εξέπνευσαν . Συγκρίνοντας τα στοιχεία με το 2,5% που αφορά το ποσοστό θνητότητας στην αντίστοιχη Κλινική κοντινού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  (από τους 700 έχασαν τη ζωή τους 20).

Καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον κ. Τσώλη που δεν αξιολόγησε τα στοιχεία και ζήτησε τη διερεύνηση ύπαρξης ποινικών ευθυνών από την Εισαγγελία ενώ εμφανίστηκε πρόθυμος να να καταθέσει εφόσον κληθεί.

 

πηγή sinidisi.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.